Zrębki BROWIN 780833 Czereśnia 450 g

Rodzaj
Zrębki
Przeznaczenie
Do grillowania, Do wędzenia
Waga [kg]
0.45
Kod produktu
1053011
8,99
9,99
Cena bezpośrednio przed obniżką
9,99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Dostawa 5-7 dni
Dostawa 5-7 dni
lub zamów telefonicznie 22 122 32 00

Naturalne, wysokiej jakości zrębki z czereśni, idealne do wędzenia i grillowania wszystkich podstawowych rodzajów mięs oraz ryb. Dzięki ich odpowiedniemu dawkowaniu i wyżarzaniu, proces przygotowania potraw będzie prowadzony profesjonalnie, a gotowe dania zyskają odpowiedni aromat, smak i wygląd. Zalety tych zrębków doceni każdy miłośnik pysznych wędzonek i dań z grilla - mogą być stosowane zarówno w małych, jak i dużych wędzarniach, także w zestawie z generatorem dymu. Optymalna zawartość wody zapewnia łatwe rozpalanie zrębków i skuteczne wytwarzanie dymu wędzarniczego.

 

Zastosowanie:

 

Zrębki wędzarnicze czereśniowe - dedykowane do użycia w procesie wędzenia oraz grillowania drobiu, wołowiny, wieprzowiny i ryb. Dzięki tym zrębkom potrawy zyskają odpowiedni, pożądany aromat i smak, a także atrakcyjny złocistoczerwony kolor.

 

Zalety produktu:

 

- W 100% naturalne drewno czereśniowe z terenów ekologicznie czystych. Zrębki są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących.

 

- Pozwalają uzyskać profesjonalne efekty w procesie wędzenia i grillowania.

 

- Zapewniają doskonały aromat, smak i wygląd przyrządzanego drobiu, wołowiny, wieprzowiny oraz ryb.

 

- Charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%.

 

- Bezpieczne, czyste, starannie przygotowane - wysokiej jakości produkt, który spełni oczekiwania najbardziej wymagających miłośników wędzonek i dań z grilla.

 

Zrębki klasy 2 (frakcja drobna) - ze względu na stopień rozdrobnienia mogą być z powodzeniem stosowane w generatorach dymu z automatycznym - ślimakowym podajnikiem.

 

Sposób użycia:

 

- Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków - nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. By zrębki wykorzystać jak najbardziej ekonomicznie, można je lekko zwilżyć wodą, co ułatwi wytworzenie się większej ilości dymu. Grill przykryj pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).

 

- Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, zrębki umieść w generatorze dymu lub w samej wędzarni - w miejscu do tego przeznaczonym, ewentualnie w palenisku - wokół żarzącego się drewna.

Rodzaj Zrębki
Przeznaczenie Do grillowania, Do wędzenia
Cechy Atrakcyjny złocistoczerwony kolor potrawy, Potrawy zyskają odpowiedni, pożądany aromat i smak, W 100% naturalne drewno czereśniowe
Waga [kg] 0.45
Nazwa producenta/importera BROWIN

Zapisz się na nowości, okazje i promocje!
Zostaw nam swój adres email.

Zapisz się na newsletter!